vopsea aplicabila peste rugina - Hammerite lucios
 
Vopsea Hammerite - lovitura de ciocan. Se aplica direct pe suprafata metalica afectata de rugina, dar fara rugina exfoliabila.
 
vopsea aplicabila peste rugina - Hammerite lovitura de ciocan
 
Poarta culisanta din metal (profile patrate din fier) vopsita cu Hammerite - lovitura de ciocan. Vopseaua a fost aplicata direct pe metalul ruginit, dupa montarea portii.
vopsea aplicabila peste rugina - Hammerite lucioasa
 
Vopsea lucioasa pentru metal aplicabila peste rugina. Suprafata metalica poate fi ruginita dar treuie sa asigure un substrat ferm. Rugina nu trebuie sa se exfolieze.

 

Instructiuni de aplicare pentru Vopseaua Hammerite (direct pe rugina)

Pregatirea suprafetelor pentru vopsire

Pentru asigurarea unei perioade de protectie cat mai indelungata, indepartati rugina in exces, impuritatile, grasimile si sarurile cu Hammerite Thinner si spalati cu apa curata. Lasati sa se usuce.
 
Pentru suprafetele anterior vopsite, spalati cu apa si detergent, clatiti cu apa curata si lasati sa se usuce. Vopsiti o suprafata mica pentru a testa daca exista compatibilitate cu vopseaua deja existenta. Orice reactie va apare in decurs de o ora. Daca apare indepartati toata vopseaua si apoi spalati cu diluant. Spalati apoi suprafata cu apa si lasati sa se usuce.
 
Pentru suprafete metalice lucioase, slefuiti superficial pentru realizarea unei aderente maxime.
 
Pe suprafetele din zinc, aluminiu sau suprafetele feroase galvanizate, aplicati Hammerite Special Metals Primer inaintea aplicarii emailului Hammerite.
 
Nota: Precautii speciale trebuie luate pentru a se evita inhalarea de praf in timpul pregatiri pentru vopsire a suprafetelor mai vechi de 1960, deoarece acestea pot contine plumb.
 

Aplicare

Se aplica cu pensula, cu rola sau prin pulverizare, la o temperatura cuprinsa intre 8°C - 25°C, pe suprafete metalice feroase sau neferoase curatate in prealabil cu Diluant Hammerite. Suprafetele neferoase se vor trata inainte de vopsire cu Grund Hammerite.
 
Sistem de straturi recomandate: - cu pensula: 2 straturi; se va aplica in strat gros si nu se dilueaza - cu rola: 2 straturi; vopseaua se va dilua cu Diluant Hammerite in raport de 9/1 vopsea si diluant - prin pulverizare: 2 - 3 straturi, in grosime optima de 200 µm (100 µm dupa uscare); vopseaua se va dilua cu Diluant Hammerite in raport de 3/1 vopsea si diluant
 
Reconditionare: Pe suprafetele vopsite anterior se va face un o proba si daca emailul Hammerite are efect decapant, stratul vechi de vopsea se va indeparta integral. Suprafata se va slefui si apoi se va finisa cu email Hammerite.
 
Uscare: La 20°C: la atingere - 2 ore, in profunzime - 4 ore; intre straturi: 4 - 10 ore.
 
Consum specific: 10 m2 / litru / strat.

Curatarea uneltelor si depozitare

Indepartati cat mai multa vopsea de pe unelte, inainte de curatare. Pentru cele mai bune rezultate folositi Hammerite Thinner. Produsul trebuie sa fie depozitat intr-un loc uscat, bine ventilat. A se ferii de inghet si de lumina directa a soarelui. Nu aruncati vopsea sau resturi de la vopsire in canalizare sau cursuri de apa.
 

Unelte necesare

Spaclu, perie de sarma sau smirghel grosier, pensula sau rola, ochelari de protectie, manusi de protectie, banda de mascare, lavete.

 

 

Solicita informatii suplimentare despre produsele Akzo Nobel

Covoras electric pentru pardoseala

Incalzirea gresiei din baie Covoras electric incalzire in pardoseala baie

O solutie simpla prin care poti avea pardoseala baii incalzita la nevoie, este covorasul electric cu termostat.

Inclinatia acoperisului pentru panourile solare

Unghiul de 45 de grade Panouri solare incalzire Bramac

Unghiul mai mare al unui acoperis mareste randamentul panourilor solare tocmai in perioadele reci (toamna, iarna, primavara), cand aveti nevoie de energia solara.

Montajul corect al ferestrelor din profile PVC

pozitionarea la exteriorul parapetului unde montam tamplaria PVC?

Pentru o termoizolare corecta, tamplaria PVC se poate pozitiona la marginea exterioara a zidului din caramida

Hidroizolarea subsolului cu beton impermeabilizat

Beton hidroizolat definitiv cu Radmyx Hidroizolarea fundatiei prin prin impermeabilizarea betonului

Impermeabilizarea fundatiei se poate face chiar din faza turnarii betonului.