boiler pt acumulare de caldura multisursa: solar, gaz, pompa de caldura

 
Boilerul De Dietrich Quadro DU 750 are rol de stocator de energie pe care o primeste in urmatoarea secventa:
  1. prioritar de la panourile solare
  2. cand necesarul de energie nu este rezolvat de panourile solare, intervine pompa de caldura HPI Evolution
  3. centrala termica in condensatie tip Innovens MCA

 
Modularea puterii termice a pompei de caldura si implicit a temperaturii agentului termic se realizeaza in functie de temperatura exterioara, fiind gestionata in mod automat de catre tabloul de comanda al pompei de caldura prin intermediul unui senzor de temperatura exterioara ce face parte din furnitura standard.
 
Necesarul termic pentru incalzire si apa calda menajera poate fi asigurat exclusiv de panourile solare in anumite conditii de temperatura si insoleiere, dupa care intra in functiune sistemul Hybrid (pompa de caldura + centrala in condensatie)
 

 
Suplimentul necesar pentru incalzire poate fi asigurat exclusiv de catre pompa de caldura atata timp cat coeficientul de performanta al acesteia este mai mare de 2.5. Coeficientul de performanta al pompei de caldura variaza in functie de temperatura exterioara si poate fi regasit in fisele tehnice ale produsului.
 
De asemenea putem considera ca pentru o temperatura exterioara de pana la 2°-4° C pompa de caldura prezinta un COP de peste 2.5, caz in care functionarea sistemului este asigurata in principal de catre pompa de caldura. Functionarea Hybrid ne asigura ca pentru o temperatura exterioara cuprinsa intre 2°C si (-3°C), sarcina termica este asigurata concomitent atat de catre pompa de caldura cat si de centrala in condensatie (se comanda pornirea pompei de recirculare a boilerului QUADRO DU pentru a primi agentul termic necesar), iar la temperaturi exterioare mai mici de -3°C functionarea sistemului este asigurata in principal de catre centrala in condensatie ce furnizeaza agent termic catre boilerul QUADRO DU.
 
Prin urmare, in functie de urmatorii factori : temperatura exterioara, energia utilizata (energie electrica si/sau combustibil gazos) , coeficientul de performanta al pompei de caldura si aportul de energie asigurat de catre panourile solare, se determina Factorul de Performanta al sistemului HIGH 1.
 
Aportul la incalzirea locuintei, prepararea apei calde menajere, cat si incalzirea piscinei se realizeaza cu ajutorul panourilor solare si al stocatorului QUADRO DU ce este complet echipat si pregatit pentru instalare. Acesta are o capacitate de 750 litri pentru acumulare agent termic si asigura simultan producerea de apa calda menajera de minim 1000 l/h, la 45°C.
 
Sistemul de automatizare al intregului sistem, gestioneaza atat functionarea pompei de caldura, a boilerului QUADRO DU cat si a centralei in condensatie.
 
Centrala in condensatie este o sursa de rezerva ce poate gestiona suplimentar functionarea sistemului de incalzire a piscinei prin functia integrata in automatizarea centralei. Totodata, prin doi senzori de temperatura conectati la boilerul QUADRO DU se monitorizeaza temperatura agentului termic pentru a permite functionarea centralei in condensatie atunci cand energia solara este insuficienta.
 
Climatizarea pe timp de vara se poate realiza prin intermediul ventiloconvectoarelor, a peretilor sau plafoanelor racite.
 

Covoras electric pentru pardoseala

Incalzirea gresiei din baie Covoras electric incalzire in pardoseala baie

O solutie simpla prin care poti avea pardoseala baii incalzita la nevoie, este covorasul electric cu termostat.

Inclinatia acoperisului pentru panourile solare

Unghiul de 45 de grade Panouri solare incalzire Bramac

Unghiul mai mare al unui acoperis mareste randamentul panourilor solare tocmai in perioadele reci (toamna, iarna, primavara), cand aveti nevoie de energia solara.

Montajul corect al ferestrelor din profile PVC

pozitionarea la exteriorul parapetului unde montam tamplaria PVC?

Pentru o termoizolare corecta, tamplaria PVC se poate pozitiona la marginea exterioara a zidului din caramida

Hidroizolarea subsolului cu beton impermeabilizat

Beton hidroizolat definitiv cu Radmyx Hidroizolarea fundatiei prin prin impermeabilizarea betonului

Impermeabilizarea fundatiei se poate face chiar din faza turnarii betonului.